Het wonen volledig zelf regelen

[addtoany]

Ben je net klaar met je middelbare school en zoek je nu een studentenkamer voor je studie? Of heb je eindelijk een vaste baan en kan je een mooie woning komen? Dan is het binnenkort tijd om te gaan verhuizen. Het grote moment is aangebroken dat je vanaf nu alles volledig zelf moet regelen. Dit heeft voordelen en nadelen natuurlijk. Ook al ben je nu niet meer afhankelijk van je ouders en mag je alles lekker zelf bepalen, moet je nu veel zaken regelen waar je nog geen ervaring mee hebt.

Vergunningen bij de gemeente bijvoorbeeld. Geen zorgen, het komt allemaal goed. Begin eerst maar eens met een soepele verhuizing. Dit is voor veel mensen al een hele uitdaging. En dat is ook wel logisch. Verhuizen neemt veel tijd in beslag en kan voor veel stress zorgen. Dit komt vooral omdat de meeste mensen het onderschatten en zich niet goed voorbereiden.

De oplossing geef ik hier al een beetje weg. Het is namelijk zo dat je voor jezelf een stappenplan moet maken. Door je op die manier voor te bereiden kan je veel efficiënter verhuizen. Als je alle stress volledig wilt voorkomen is het verstandig om een verhuisbedrijf in te huren. Deze regelen alles en dan kan jij je focussen op andere belangrijke zaken. 

Woninginrichting

Na je verhuizing kan je eindelijk aan een leuk project beginnen, namelijk je woning inrichten. Je hebt volledig de baas over je huis en hoeft met niemand rekening te houden. Let wel op, je huis inrichten moet je ook niet onderschatten. Het kan veel tijd in beslag nemen als je het niet slim aanpakt. Net als verhuizen is het verstandig om een plan van aanpak te maken van te voren.

Schrijf stap voor stap op wat je gaat doen en hoeveel tijd je er voor gaat nemen. Kijk ook hoe je op de efficiëntste manier je huis gaat inrichten. Begin bijvoorbeeld eerst met het schilderen van je muren. Dan kan je daarna kijken welke meubels daar mooi bij passen. Een schildersbedrijf inhuren kan ook erg handig zijn om tijd te besparen. Een andere tip die je kan toepassen is om eerst te focussen op de grote meubelen. Dit is het zware werk en kan je maar beter zo snel mogelijk gedaan hebben. Voeg als laatste de kleine accessoires toe om de sfeer in je huis compleet te maken. Kijk bijvoorbeeld voor kookboeken met leuke recepten voor in de keuken of voor unieke kunstwerken voor aan de muur. 

VvE advies

Ben je van plan om in een woningcomplex te gaan wonen? Dan is de kans groot dat je lid wordt van een VvE. Voordat je een woning huurt in zo’n complex wordt je dit natuurlijk vertelt. Het is wel verstandig om wat vragen te stellen voordat je een woning definitief gaat huren. Sommige VvE’s functioneren en communiceren niet optimaal. In Nederland hebben we gelukkig meer goede dan slechte VvE’s.

Een goede VvE beheerder zorg ervoor dat je een fijne woonervaring hebt. Het is ook aan jezelf om goed geïnformeerd te zijn. Stel dus veel vragen voordat je definitief gaat huren en stel jezelf voor een je buren en VvE bestuursleden. Op die manier proef je de sfeer binnen de VvE en kom je niet voor onverwachte situaties te staan.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie