Zo creëer je een prachtige overgang tussen huis en tuin

[addtoany]

Zit jij het liefst zo vaak mogelijk buiten in de tuin? Dat is heel begrijpelijk! Lekker in de tuin een boek lezen tussen de natuur is namelijk heel rustgevend. Helaas zijn de winters in Nederland vaak te koud om nog lekker buiten te kunnen zitten. Maar je kunt je tuin wel betrekken bij je huis. Als je dan in de winter warm binnen zit, kun je toch nog genieten van de natuur in je tuin. In deze blog vertellen we je hoe je een prachtige overgang tussen huis en tuin creëert.

Dezelfde stijl

Als je één geheel wil maken van je huis en tuin, is het verstandig om bij de inrichting te kiezen voor dezelfde stijl. Heb je in je huis voor een bohemian interieur gekozen? Dan is het heel leuk om dit buiten ook te doen. Als je juist een modern interieur hebt, kun je ook buiten kiezen voor strakke tuinmeubelen.

Glas voor ruimtelijkheid

Glas is heel handig als overgang tussen huis en tuin. Glas zorgt er namelijk voor dat je een goed overzicht hebt op de tuin. Het is prachtig om grote glazen vlakken te plaatsen waardoor je je tuin ziet. Natuurlijk wil je ook voldoende privacy hebben, dus zicht op de buren blokkeer je door de gevel gewoon door te laten lopen.

Tuindeuren of schuifpui

In de winter zet je de tuindeuren niet zo snel open, maar in de zomer is het heerlijk om de deuren wijd open te zetten. Hierdoor krijg je niet alleen lekkere frisse lucht in huis, het ziet er ook nog eens prachtig uit. Op deze manier wordt je tuin namelijk écht een verlengstuk van je huis. En ben je bang dat er insecten je huis binnenkomen? Dan kun je ervoor kiezen om horren te plaatsen. Je kunt je horren voor je tuindeuren op schuifpui gewoon op maat laten maken, dus ze passen altijd!

De vloer doortrekken

Ook kun je de vloer die in de woonkamer ligt doortrekken naar je tuin. Dit is een ontzettend goede manier om de overgang tussen je huis en tuin mooier te maken. Als je de vloer doortrekt, wek je namelijk de indruk dat je woonkamer doorloopt in je tuin. Hierdoor wordt alles één geheel, en lijkt het ook nog eens of de woonkamer groter is. Heb je bijvoorbeeld tegels van natuursteen in de woonkamer liggen? Dan kan het heel leuk zijn om deze tegels ook aansluitend op het terras in je tuin te leggen. Alleen kunnen niet alle materialen binnen en buiten worden gelegd. Daarom kun je ook op zoek gaan naar tegels voor buiten die lijken op de tegels in je huis. Let hierbij vooral op grootte en kleur.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*