Puppy

Vloerkleed kopen als je een huisdier hebt: tips!

[addtoany]

Vloerkleden waren iets dat alleen voor oude mensen was. Tenminste, tot voor kort. Want vloerkleden zijn weer populair! Steeds meer mensen hebben daarom een of meerdere vloerkleden in huis liggen. Leuk, totdat je hond of kat ineens met je vloerkleed aan de haal gaat. Is het dan handig om een vloerkleed aan te schaffen? Zeker! Wij geven je tips! 

Kies altijd voor een laagpolig vloerkleed

Als je een kleed gaat kopen, richt je dan altijd op een laagpolig vloerkleed. In de wereld van karpetten kun je onderscheid maken tussen hoogpolige vloerkleden en laagpolige vloerkleden. De naam van hoogpolige vloerkleden zegt het al: een hoge pool. En juist dat is gevaarlijk in combinatie met huisdieren, want de nagels van je huisdier blijven daar in hangen. En jouw huisdier probeert natuurlijk zo snel mogelijk uit de “val” te komen, dus de enige optie is: keihard trekken. 

Gelukkig kan dat bij laagpolige vloerkleden niet, want de pool is daar laag en wat compacter. Benieuwd welke opties er zijn? Bekijk dan de vloerkleden bij Karpettenkelder.nl

Kleur bepalen. Zeker bij huisdieren in huis. 

Veel honden en katten verharen. En ondanks dat je veel stofzuigt, ga je die haren toch zien. Kijk daarom naar de kleur vacht van je huisdier voordat je een kleed gaat kopen. Heeft je hond een zwarte vacht? Je begrijpt dat een wit vloerkleed dan niet de juiste keuze is. En andersom natuurlijk ook, witte haren op een zwart vloerkleed. Juist daarom hebben veel mensen een taupekleurig of bruin vloerkleed, omdat je hier de haren minimaal op ziet. 

Je hebt vast ook mensen in je vriendenkring die een huisdier hebben en een mooi tapijt in de woon- of slaapkamer hebben liggen. Denk maar eens na: welke kleur vloerkleed hebben ze? En hoe ziet hun trouwe viervoeter er ook alweer uit? Is dat een goede combinatie?

Let goed op de details

Als je een effen vloerkleed hebt, lijken er bijna geen details aan te pas te komen. Maar niets is minder waar. Bij de details kijken we in dit geval naar de manier hoe de zijkanten van een kleed zijn afgewerkt. Als deze strak zijn afgewerkt en er dus weinig garen zichtbaar is, is de kans dat de zijkanten mooi blijven een stuk groter. De goedkopere vloerkleden hebben relatief grote zijden. En als de zijkanten eenmaal “gesloopt” zijn door jouw oh zo trouwe viervoeter, is het hek van de dam. Je weet wat je moet doen, dus. 

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie