Interieur ontwerp

Waarom is interieur ontwerp zo belangrijk?

[addtoany]

Het dagelijks leven geef je een invulling door inrichting en logica in het huis toe te passen, die voor jou ( en het gezin ) prettig werkt. De ruimtes zijn praktisch, maar er is verder nog geen sprankeltje sfeer of karakter terug te vinden. Daardoor ontbreekt het echte gevoel van thuis komen. Want een interieur geeft leven en dat kunnen we goed gebruiken.

Je kan met meubels al een heel eind komen, maar de witte muren en het gemis van aankleding zorgt ervoor dat het huis net zo goed van je buren had kunnen zijn. Tijd om er verandering in aan te brengen. Ga met je creativiteit aan de slag of geef deze taak uit handen. Maar begin in ieder geval vandaag, maar hoe?

Een moodboard

Alles begint bij het bepalen van de kleurtinten, de stijl en jullie wensen. Want iedereen heeft een andere smaak, die je toch op elkaar wilt afstemmen. Daarbij kan een moodboard / sfeercollage echt helpen. Knip afbeeldingen en kleuren uit en breng het in kaart, als een totaalplaatje van de nieuwe sfeer in het nieuwe interieur ontwerp.

Ga aan de slag

Nu jullie een beter beeld hebben van wat het mag gaan worden, is het nu tijd om te bepalen of de ruimtes blijven zoals ze zijn. Of verplaats je woonkamer met de eetkamer. En passen jullie huidige meubels bij deze nieuwe stijl? Zo niet, tijd om te verkopen en nieuwe meubels, accessoires en aankleding te kopen. Of pak je het groots aan, door een muur olijfgroen te schilderen? Heb lef en ga ervoor! Vinden jullie het toch lastig om de knoop door te hakken? Neem dan eens contact op met een binnen huis architect, hij zal aan de hand van jullie wensen aan de slag gaan om tot het perfecte droomhuis te komen.

Kers op de taart

Last but not least, nu de muren zijn voorzien van een leuk kleurtje en de meubels aansluiten bij de gewenste stijl, blijft er nog één ding over. De aankleding, haal leuke kamerplanten, vloerkleden, fotolijsten, sfeerlampen, kaarsen en een goede koffieautomaat in huis om het helemaal compleet te maken. Houdt het wel passend bij het moodboard en kies juist eens voor rond in plaats van rechthoekig. Dit geeft het interieur meer body en speelsheid. Het huis is nu praktisch, sfeervol, levendig en voorzien van karakter. Want dit is huis is echt niet van de buren, die moeite en tijd die verdienen jullie terug in plezier, ontspanning en het echte gevoel van thuis komen.

Tags

, ,

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie