Gietvloer

Gietvloer in het gehele pand

[addtoany]

Lees in deze blog over gietvloeren, en de vele voordelen ervan. Het is het overwegen waard om een gietvloer te laten realiseren op die plekken waar de vloer intensief belast wordt terwijl de vloer mooi moet blijven. Je moet dan denken aan een gietvloer keuken, gietvloer woonkamer of kantoor.

Gietvloer woonkamer

Omdat een gietvloer goed tezamen gaat met vloerverwarming kan het de ideale vloerbedekking in de woonkamer zijn. Daarbij is een gietvloer in allerlei verschillende kleuren en designs te verkrijgen, dus geschikt voor ieder interieur. Nu wordt in een woonkamer een vloer niet zo zwaar belast, de gietvloer heeft zich in de industrie bewezen, hierdoor kun je stellen dat de vloer voor het leven is. Let wel, een gietvloer aanleggen is niet iets wat je zelf makkelijk kan, maar zodra de vloer er ligt is er geen makkelijkere vloer te bedenken.

Gietvloer keuken

De voordelen van een gietvloer in de woonkamer gelden ook voor in de keuken. Als extra bijkomstigheid is dat de vloer hittebestendig is, een ongeluk met een hete pan geeft geen schade. De vloer is zeer goed schoon te maken en schoon te houden omdat deze naadloos is. Omdat een keukenvloer meestal bij de achterdeur is, wordt deze iets zwaarder belast dan een vloer in de woonkamer, maar dan nog is het vloerdekking voor het leven. De vloer is krasvast, en blijft daardoor als nieuw.

Gietvloeren door de gehele woning of bedrijf

In de reclame wordt de gietvloer aangeprezen met de leus ‘een mooie basis voor iedere ruimte’ en dat is goed uitgedrukt. De vloer voelt zacht aan omdat het van polyurethaan is, en heeft zich door de jaren bewezen. Het is bijzonder praktisch, en een prachtige strakke afwerking van iedere vloer in eveneens ieder vertrek. Zelden komt het voor dat bij de standaard RAL de goede kleur er niet bijzit, maar een speciale kleur is zo gemaakt. Mocht je de vloer echt tijdloos willen hebben, dan is misschien het woonbeton het overwegen waard. De vloer heeft dan een neutrale grijze kleur wat bij ieder interieur past. Hierdoor kun je met de inrichting met de mode meegaan en de vloer zo laten. Een gietvloer heeft dus veel voordelen van naadloos en bestendig tegen belasting. Het is even de investering in het aanleggen van de gietvloer, maar als dat achter de rug is ben je voorgoed klaar.

Tags

, ,

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie