tafelkleden

Drie soorten tafellinnen die onmisbaar zijn in elk huishouden

[addtoany]

De eettafel is een van de belangrijkste plekken in elke woning. Het is de plaats waar de dag wordt begonnen met een ontbijt, onderbroken met een lunch en afgesloten met een diner. Omdat er intensief gebruik wordt gemaakt van de eettafel, slijt het eetkamermeubilair snel. Om deze slijtage zoveel mogelijk te beperken is het aan te raden de tafel te beschermen met tafellinnen. Er zijn diverse soorten tafellinnen beschikbaar. Wij hebben de meest belangrijke soorten op een rijtje gezet. Met deze soorten tafellinnen wordt elke maaltijd een succes en wordt de levensduur van jouw tafel met jaren verlengd.

Tafellakens

Het belangrijkste soort tafellinnen is en blijft een tafellaken. Met een tafellaken is de gehele tafel in één keer bedekt, waardoor geen enkel stukje van de tafel het risico loopt om beschadigd te raken. Het is aan te raden om een tafellaken te kopen dat minimaal 40 centimeter breder en 40 centimeter langer is dan jouw tafel. Zo valt het tafellaken mooi over de rand van de tafel en blijft ook de rand vrij van beschadigingen. Een tafellakens kopen doe je eenvoudig online. Zo kun je heerlijk op de bank in alle rust een tafellaken uitkiezen dat helemaal past bij de rest van jouw interieur.

Tafellopers

Een tafellaken is een musthave, maar ook tafellopers zijn onmisbaar als jij jouw tafel stijlvol wil bedekken. Door de tafelloper midden over de lengte van de tafel te leggen en op de tafelloper de diverse gerechten te plaatsen geef je jouw tafel in een handomdraai een stijlvolle uitstraling. Het is aan te raden om te kiezen voor een tafelloper die een tint donkerder of een tint lichter is dan het tafellaken. Zo valt de tafelloper echt op en krijgen ook de daarop geplaatste gerechten de aandacht die ze verdienen.

Uitwasbare placemats

Met een prachtig tafellaken en een stijlvolle tafelloper straalt jouw tafel al behoorlijk veel klasse uit. Wil je het echt goed doen? Dan zijn ook placemats onmisbaar. Een placemat definieert de zitplaatsen aan tafel en zorgt ervoor dat iedereen weet welk bestek en welk glaswerk bij welk bord hoort. Placemats zijn verkrijgbaar in stof en in plastic. Wil je de chique uitstraling behouden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor stoffen placemats. Het is mogelijk om te kiezen voor een andere tint dan het tafellaken en de tafelloper, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor dezelfde kleur als de tafelloper. Met een tafellaken van hoge kwaliteit, een mooie tafelloper en uitwasbare placemats krijgt elke maaltijd een stijlvolle uitstraling en blijft jouw eettafel vrij van beschadigingen.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*