horecainterieur

Eigenaar van een horecagelegenheid? Zo creëer je een fantastisch interieur

[addtoany]

Ben jij eigenaar van een prachtige horecagelegenheid op een unieke plaats en ben je op zoek naar tips om jouw horecagelegenheid zo mooi mogelijk in te richten? Het inrichten van een horecagelegenheid is een lastige klus. Voordat je kunt beginnen met het inrichten, is het belangrijk dat de filosofie van het bedrijf duidelijk is. Kies je voor het runnen van een eenvoudige lunchroom/cafetaria? Dan zijn luxe, fluwelen zetels en gouden accenten een beetje overbodig. Kies je voor het runnen van een restaurant met een exotische menukaart? Wees dan niet bang om uit te pakken met een drukke natuurprint, horecameubilair met rijke bekleding en accenten in bijzondere kleuren. Is de filosofie en de menukaart van jouw bedrijf duidelijk? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen met de inrichting.

Herkenbaar horecameubilair

Een van de belangrijkste onderdelen van de inrichting is het horeca meubilair. Wil jij jezelf positioneren als een betaalbare eetgelegenheid? Vermijdt dan de luxe zetels en kies voor herkenbare cafestoelen en eenvoudige tafels in een lichte kleur. Is jouw bedrijf meer te omschrijven als urban chique met een verrassende menukaart en bijzondere drankjes? Ook dan kun je kiezen voor traditioneel horecameubilair in een donkere kleur, in combinatie met bijvoorbeeld gouden accenten op de muren en een marmeren vloer of marmeren barbekleding. Door simpelweg de juiste kleur te kiezen zorg je ervoor dat klassiek horecameubilair in elke horecagelegenheid past.

Bijzondere decoratie

Een van de voornaamste regels op het gebied van interieur is dat het beter is om te kiezen voor een aantal statement items dan tientallen kleine rommelige decoratiematerialen. Te veel tierelantijntjes laten elke ruimte kleiner en bovendien rommelig lijken. Deze interieurregel geldt voor zowel woningen als horecagelegenheden. Vind je het decoreren van de ruimtes lastig? Door te kiezen voor bijzondere verlichting en een aantal statement items die passen bij de sfeer van de rest van het interieur is het decoreren voor het grootste gedeelte afgerond. Plaats vervolgens verse bloemen, een bijzonder beeldje of mooie kaarsen op elke tafel, en het decoreren is afgerond.

Materialen

Foutief materiaalgebruik kan de sfeer van jouw horecagelegenheid behoorlijk ruineren. Vermijd daarom rijke materialen zoals zijde, fluweel, goud, marmer, suéde en glanzende stoffen als je hebt gekozen voor het runnen van een betaalbare horecagelegenheid. Aan de andere kant, vermijd materialen zoals linnen, wol, jute, steigerhout en katoen wanneer je hebt gekozen voor het runnen van een luxe eetgelegenheid. Door te kiezen voor horecameubilair, decoratie en materialen die helemaal passen bij jouw horecagelegenheid trekt jouw zaak het juiste publiek en wordt het een onverslaanbaar succes.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!