jaloezieën

Gebruik deze tips om je jaloezieën goed schoon te houden

[addtoany]

Kom je er tijdens het schoonmaken achter dat je jaloezieën wel weer een keer een goede schoonmaakbeurt kunnen gebruiken? Veel mensen vinden dit een vervelende en lastige klus en stellen het daarom vaak graag nog een weekje uit. In deze blog geven we je een aantal tips waardoor het schoonmaken van je luxaflex – horren vele malen makkelijker wordt. Na het volgen van onze tips zien je duette® architella® shades er weer uit als nieuw en hoef je niet meer elke keer de schoonmaakbeurt van je jaloezieën uit te stellen.

Tip 1 – Afstoffen

Begin je schoonmaakbeurt altijd met het afstoffen van de Luxaflex – horren. Regelmatig afstoffen maakt het schoonmaken van je jaloezieën een stuk makkelijker en scheelt veel tijd. Dus mocht je te weinig tijd hebben om je jaloezieën volledig schoon te maken, stof ze dan in ieder geval af zodat het stof zich niet te veel opstapelt naar verloop van tijd. Sluit je jaloezieën en stof ze af met een doek of plumeau. Nadat de duette® architella® shades schoon zijn kun je verder gaan met het daadwerkelijke schoonmaken van de jaloezieën. Nadat je de voorkant af hebt gestoft, draai je de jaloezieën naar de andere kant en maak je de achterkant op dezelfde manier schoon.

Tip 2 – Schoonmaken

Na het afstoffen zouden je Luxaflex – horren er al een stuk schoner en frisser uit moeten zien. Hierdoor hoef je zeker niet elke week je duette® architella® shades schoon te maken, één keer per maand is meer dan voldoende bij wekelijks afstoffen. Om het voor jezelf wat makkelijker te maken, kun je verschillende huishoudartikelen gebruiken om de voor- en achterkant van je jaloezieën tegelijkertijd schoon te maken. Klem bijvoorbeeld een vochtige doek tussen je duim en wijsvinger om zo beide kanten van de jaloezieën schoon te maken. Er bestaan ook speciale attributen voor het schoonmaken van je jaloezieën, mocht je er veel hebben, zou je kunnen overwegen om een dergelijk artikel aan te schaffen.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie