123-interieur-advies.nl klokken

In elk huis of kantoor hangt wel een klok

[addtoany]

De tijd is een van de belangrijkste onderdelen in ons leven. Zowel op het werk als privé speelt tijd een ontzettend belangrijke rol en hebben we er eigenlijk nooit genoeg van. Al hoewel de tijd sinds het begin van het bestaan constant is gebleven, zijn er toch een behoorlijk aantal ontwikkelingen geweest door de jaren heen. Waar de oermensen hun tijd aflazen via zonnewijzers en de dag en de nacht, lopen we tegenwoordig allemaal met een smartphone en is de tijd vrijwel overal terug te vinden en accurater en preciezer dan ooit.

Een van de producten die een gevolg is van de behoefte aan voldoende en accurate tijdmeting en een plek om deze af te lezen, is de klok. We zijn allemaal bekend met de klok en in vrijwel elk huis en kantoor hangt wel een klok. Toch zijn er wel duizenden verschillende klokken en is dit product nog steeds volop in ontwikkeling.

Uitgelicht: Klassieke en Moderne Wandklokken | Zonder of met Slinger

De klok levert een belangrijk aandeel binnen de interieurinrichting

Het inrichten van een huis is vaak een soms stressvolle maar voor veel mensen ook een leuke activiteit. Het uitzoeken van de kleuren op de muur of het behang, het meubilair en alle andere interieur objecten vormt hier een onderdeel van. De klok is door de jaren heen een belangrijk onderdeel van het interieur geworden.

Niet alleen meer voor het lezen van de tijd, maar des te meer voor de looks en de uitstraling en de invloed die deze kan hebben op de ruimte. Een subtiele designklok kan een ruimte net even het laatste stukje finesse geven wat deze nodig heeft. Ook zijn er tegenwoordig ruimtes die helemaal zijn ingericht om de klok heen bijvoorbeeld met een XXL klok die het middelpunt van de ruimte vormt.


Tip: https://www.klokkenshop.com/overige-klokken/kinderklokken/
 

De klok wordt nog steeds voornamelijk gebruikt voor de oorspronkelijke functie

Het feit dat de klok tegenwoordig zo’n grote rol speelt op het gebied van de uitstraling, betekent niet dat de functie van de klok niet meer wordt gebruikt zoals deze oorspronkelijk bedoeld was, integendeel.

Een muurklok of een digitale klok in de keuken is zeer functioneel en wordt vaak ook gebruikt als timer bij het koken. Ook valt de wekker in de categorie klokken en zijn hier steeds meer verschillende varianten van de vinden in uiteenlopende designs. Ook een van de oudere soorten klokken, de koekoeksklok, is zeer functioneel voor met name ouderen, omdat hierbij de tijd ook via geluid wordt overgebracht.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*