onderhouden van interieurfolie

Tips voor het onderhouden van interieurfolie

[addtoany]

Interieurfolie is een veelzijdig product dat je kunt gebruiken om meubels en oppervlakken een nieuwe look te geven. Naast het feit dat het makkelijk te plakken is, is interieurfolie ook eenvoudig te onderhouden. Ga jij interieurfolie bestellen, of wil je liever nog wat meer informatie over het onderhoud van interieurfolie? Dan geven we jou graag een aantal handige tips voor het onderhoud van interieurfolie.

Tip 1: Regelmatig reinigen

Regelmatig schoonmaken van interieurfolie is de beste manier om het schoon te houden en er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Gebruik een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Voor hardnekkig vuil kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken.

Tip 2: Vermijd schurende materialen

Schurende materialen zoals schuurpapier en staalwol kunnen krassen en deuken in de folie veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek of een microvezeldoek.

Tip 3: Vermijd overmatige warmte

Hoge temperaturen kunnen de interieurfolie vervormen. Zet dus geen hete pannen op het aanrecht met interieurfolie of stel de meubels niet bloot aan direct zonlicht of andere bronnen van warmte.

Tip 4: Bescherm tegen water

Water kan de interieurfolie beschadigen. Zorg er dus voor dat er geen enorme hoeveelheden water in aanraking komen met de folie. Daarnaast wil het ook helpen om onderzetters te gebruiken om vlekken te voorkomen.

Tip 5: Voorkom vervaging

Overmatige blootstelling aan zonlicht kan de kleur van de interieurfolie doen vervagen. Zeker als het een folie is die niet UV bestendig is. Plaats de meubels niet direct in de zon als dit geen UV bestendige folie is of maak gebruik van gordijnen of jaloezieën om het zonlicht te filteren.

Tip 6: Vermijd krassen

Veel interieurfolies zijn krasvrij, maar als dit niet het geval is dien je voorzichtig met scherpe voorwerpen om te gaan. Krassen kunnen de interieurfolie dan namelijk beschadigen.

Tip 7: Reinig vlekken onmiddellijk

Vlekken krijg je altijd. Om je interieurfolie goed schoon te houden is het verstansdig om vlekken altijd direct af te nemen met een vochtige doek. Zo krijgt het geen kans om in de folie te trekken en permanente schade te veroorzaken. Gebruik een mild reinigingsmiddel om vlekken te verwijderen.

Tags

,

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*