Vloerverwarming

Vloerverwarming; 3 dingen die jij nog niet wist

[addtoany]

Iedereen heeft wel een idee bij vloerverwarming. Iedereen weet wel wat vloerverwarming is, maar er zijn toch wel een aantal voordelen die niet bekend zijn bij de meeste mensen.

Vloerverwarming bij een longaandoening

Dat vloerverwarming prettig is wisten we allemaal, maar dat mensen met COPD en Astma baat hebben bij vloerverwarming wisten niet veel mensen. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer je radiatoren gebruikt om je huis te verwarmen er een luchtstroom ontstaat. De lucht om de radioteren is eerst koud en wordt daarna verwarmd, hierdoor stijgt de warme lucht op en ontstaat er een luchtstroom. Hierdoor komen alle stofdeeltjes op ooghoogte en dit kan nare gevolgen hebben voor mensen met een longaandoening. Bij Vloerverwarming wordt het hele huis echter gelijkmatig verwarmd waardoor je hier geen last van zult hebben.

Vloerverwarming met houten vloeren

Veel mensen denken dat je vloerverwarming alleen maar kunt combineren met een tegelvloer. Dit is misschien ooit zo geweest maar tegenwoordig kun je vloerverwarming combineren met de mooiste vloeren. Het mooiste is misschien nog wel houtenvloer vloerverwarming. Je kunt vloerverwarming tegenwoordig combineren met de meeste soorten hout. Of je nou kiest voor een eikenvloer of een parketvloer het is allemaal mogelijk.

Lage stookkosten

Vloerverwarming vergt weliswaar een flinke investering, maar je stookkosten zullen ook flink naar beneden gaan. Een ouderwetse radiator gebruikt veel energie. Warmwater uit je cv-ketel stroomt naar de radiator. Al dit water moet verwarmd worden tot maar liefst 90 graden en dan wordt alleen de ruimte rondom de radiator verwarmd. Warmwater dat onder de vloer loopt hoeft maar verwarmd te worden tot 30 graden en verwarmd het hele huis gelijkmatig. Het scheelt niet alleen warmwater je hele huis wordt ook nog eens gelijkmatig verwarmd. Zo bespaar je een hoop energie en dus geld.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!