schilderen

Wat is de beste kleur voor de muren in mijn huis?

[addtoany]

Welke kleur kun je het beste kiezen voor de muren in je huis? Wij geven je tips en inspiratie.

Kleine kamer

Als je een kleine kamer groter wilt laten lijken kun je het best voor lichte kleuren kiezen. Het meest ideaal is als de kleur van je muren hetzelfde is als die van je plafond. Hierdoor lijken de vlakken in elkaar over te lopen en zie je geen scheidingslijnen. De ruimte lijkt hierdoor ruimer. Als je een kamer hoger wilt laten lijken is het goed om het plafond licht te verven.

Langwerpige kamer

Als je een langwerpige, smalle kamer hebt, kun je hem vierkanter laten lijken door de twee kortste muren (iets) donkerder te verven dan de andere muren. Hierdoor lijkt de kamer meer vierkant.

Welke effect hebben bepaalde kleuren?

Kleuren brengen een bepaald gevoel en een bepaalde sfeer met zich mee. Het gevoel dat je bij een kleur krijgt verschilt natuurlijk per persoon. Toch zijn er wel een aantal conclusies die je in het algemeen over de effecten van kleuren kunt trekken. Zo geven lichte kleuren meestal een rustiger gevoel dan felle kleuren.

Groen

Groen is ook een natuurlijke kleur. Het geeft een beetje hetzelfde effect als blauw. Groen geeft je kamer een fris, natuurlijk en rustgevend tintje. Groen is ook goed te combineren met wit, zand en bruin. Groen wordt steeds vaker in woonkamers gebruikt. Een groene muur staat ook erg goed achter een bruin bankstel.

Wit

Wit is een goede kleur om je kamer groter te laten lijken. Wit reflecteert het licht, en zal daarom voor meer licht in je kamer zorgen. Wit kun je goed combineren met andere kleuren. Het is aan te raden om niet voor de meest felle kleur wit te kiezen. Dit geeft een klinisch effect. Je kunt beter voor roomwit of wit met een geeltint kiezen.

Blauw

Blauw is een natuurlijke kleur. Het geeft vaak een rustgevend en kalm effect. Mensen associëren blauw met de zee of de hemel. Blauw kan dan ook goed gebruikt worden voor slaapkamers.

Over de auteur


Sanne

Sanne

Hi, ik ben Sanne! Dagelijks hou ik me bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuin. Vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*